Iași: Atelierele de reparații pentru biciclete abundă de clienți. Autoritățile au în plan construirea unor piste pentru biciclete după 2022

5 iunie 2020, 08:07

Nicicând în ultimii ani nu a fost bicicleta mai populară ca acum, chiar și în România, țara care ocupă penultimul loc în topul națiunilor europene la pedalat.

Iașul nu este un oraș prietenos cu bicicliștii – nu avem nici măcar un kilometru de piste pe carosabil iar deplasarea pe bicicletă în trafic nu e pentru oricine.

Cu toate acestea, mai mult pe trotuar și pe culoarele roșii acolo unde există, ieșenii pedalează mai mult decât o făceau înainte. Unii se aventurează și pe stradă, dar nu e recomandat începătorilor.

Oricum, decât cu autobuzul și tramvaiul în pandemie mai bine cu bicicleta, pe orice vreme și la orice vârsta.

Și proprietarii magazinelor de biciclete ne confirmă că a crescut interesul pentru acest mijloc de deplasare. Nu se întâmpla chiar ca în Franța, unde parizienii au cumpărat biciclete într-o zi cât într-o lună întreaga anul trecut, dar ce fac ieșenii? Își repară bicicletele în această perioadă, semn că pandemia i-a determinat să le dea jos din pod și să le folosească, în sfârșit.

Autoritățile ieșene au în plan amenajarea unor piste de biciclete pe carosabil, în proiectul Axe protejate de circulație pentru biciclete, însă doar studiile vor dura până în 2022.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite