Iași: Doi preoți și șase măicuțe din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi au COVID-19

8 iunie 2020, 15:26

Preotul care cânta la orgă a bănuit că este infectat cu COVID-19 după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă.

A alertat episcopii și a fost imediat testat. Rezultatul a ieșit pozitiv, așa că și ceilalți membri ai corului, dar și episcopii ,au fost testați.

Preotul dirijor, organistul și șase măicuțe care locuiesc în așezământul monahal s-au îmbolnăvit.

Corul catedralei româno-catolice fusese înființat în perioada stării de urgență pentru a susține sujbele care au fost transmise online pentru credincioși.

„În perioada stării de urgență (continuând și în perioada Stării de Alertă) s-a creat un cor pentru susținerea rugăciunilor și a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iași (și transmise on-line și la Televizor), un cor format din surorile care locuiesc în așezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate și acompaniate la orgă de doi preoți de la parohia catedralei. În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 și a ieșit pozitiv. Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranța și sănătatea enoriașilor și a celor cu care preoții de la parohie și de la Episcopia Catolică din Iași pot intra în contact”, se arată în comunicatul Episcopiei Catolice din Iași.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite