Iași: Spitalele din Moldova rămân fără locuri la ATI pentru bolnavii cu COVID-19. Pacienții cu complicații sunt trimiși către unitățile medicale suport

28 iulie 2020, 07:59

La Iași, la Spitalul de Boli Infecțioase nu mai sunt locuri pentru bolnavii de COVID-19, nici în saloanele clasice, nici la ATI. În ultimele zile, aceștia au fost direcționați către spitalul CFR, unbde sunt pregătite 80 de paturi, sau Spitalul de Neurochirurgie.

În același timp, și alte unități medicale se pregătesc să preia bolnavi COVID. La Iași este vorba despre Spitalul de Recuperare, și Spitalul Militar. Nici în Bacău, spitalul județean nu mai are locuri libere la terapie intensivă pentru pacienții cu noul coronavirus. Toate cele 7 paturi destinate acestei categorii de bolnavi sunt ocupate. Dacă apar noi cazuri grave, acestea vor fi transferate la Onești sau Buhuși. Grav este și faptul că, tot mai mulți oameni vin în unitățile de primiri urgențe cu alte afecțiuni, iar aici se constată că au și coronavirus.

200 de pacienți au venit la Spitalul Sf. Spiridon din Iași să primească ajutor de specialitate. În doar 24 de ore, 16 dintre ei au fost depistați cu Covid 19. Unii prezentau simptome specifice noului virus, dar nu știau că sunt infectați și veniseră la spital cu alte boli.

Medicii atenționează că numărul pacienților cu COVID-19  crește de la o zi la altă. Situația dificilă din spitale îi face pe medici să tragă un semnal de alarmă asupra măsurilor ce trebuie respectate: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică și păstrarea regulilor de igienă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă