Iluminatul public, redus la jumătate, în Hunedoara
30 August 2022, 12:08 (actualizat 30 August 2022, 19:49)
(actualizat 30 August 2022, 19:49) | Știrile TVR

Tot mai multe autorități iau măsuri ca să reducă facturile la energie. După Arad și Timișoara, a venit și rândul Hunedoarei. Primăria a decis să limiteze iluminatul stradal, iar unele clădiri precum Castelul Corvinilor sau clădirea primăriei să nu mai fie luminate. Autoritățile speră să facă astfel o economie de 20%.

Primăria din Hunedoara a decis să reducă la jumătate iluminatul public pe străzile din oraș. Speră să facă astfel economie, în condițiile prețului mare la curentul electric. Singurele care nu vor fi stinse sunt becurile cu tehnologie LED, care consumă puțin.

Decizia nu este susținută de toți locuitorii.

Economia pe care o va face primăria este de 20%. Următoarea măsură va fi punerea în funcțiune a unui nou sistem de iluminat cu LED.

Programul de funcționare a instalațiilor stradale s-a modificat și în alte orașe.

La Arad, primăria a decis să reducă cu 2 ore iluminatul public, iar semafoarele electrice intermitente au fost oprite. În Timișoara, administrația locală vrea să treacă la becuri cu leduri și să reducă intensitatea pe timp de noapte.

Primarii din țară au discutat ieri cu premierul Nicolae Ciucă și au cerut mai mulți bani pentru a plăti furnizorii de electricitate și termoficare.