Imagini apocaliptice în Peru. Zeci de morţi în urma inundaţiilor. Zeci de mii de oameni au pierdut totul în şuvoaie

19 martie 2017, 11:24

Oamenii se zbat să supravieţuiască în infern. În întreaga ţară e stare de urgenţă acum. Nămolul năvăleşte peste tot cu forţa unui tsunami. Ucide oameni, acoperă case, distruge poduri, ia pe sus tot ce întâlneşte în cale.

Ploile căzute au depăşit de 10 ori cantitatea obişnuită într-o lună.

Sunt zeci de ani de când Peru nu s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie. Bilanţul se agravează pe zi ce trece.

Aproximativ 572.000 de persoane sunt afectate de intemperii. Multe au fost evacuate. Se estimează că aproximativ 70.000 de oameni şi-au pierdut toate bunurile în şuvoaiele revărsate.

„Sunt locuri în care a plouat mai mult decât în timpul fenomenului El Nino din 1982 şi 1998”, a precizat premierul Fernando Zavala.

Centrul celui de-al treilea cel mai mare oraş din ţară, Trujilio, a fost inundat, iar sute de locuitori din capitala Lima au fost salvaţi vineri de echipele de intervenţie.

Regiunea se confruntă cu fenomene meteo extreme de la începutul anului, în timp ce ţara învecinată, Chile, este afectată de cele mai grave incendii de vegetaţie din istoria sa, după o perioadă de secetă. Oamenii de ştiinţă au numit acest fenomen „El Nino de coastă”. Creşterea cu circa 5 grade Celsius a temperaturii apelor oceanului provoacă precipitaţii abundente în Anzi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite