Imagini cu hoții care au aruncat în aer bancomatul din Capitală. Camerele de supraveghere din interiorul băncii au surprins momentul exploziei

22 mai 2019, 13:25

Două persoane se văd în imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale băncii.

Hoții forțează fanta prin care ies bancnotele și introduc substanțele explozive cu ajutorul unui dispozitiv special, numit „paletă de pizza”. Apoi se îndepărtează și așteaptă ca ATM-ul să sară în aer.

Explozia a fost filmată de camerele video din interiorul băncii.

Hoții au furat aproximativ 350 de mii de lei, dar, grăbiți ca să nu fie prinși de poliție, au lăsat în urmă zeci de mii de lei, susțin surse autorizate.

Expertizele judiciare vor fi în curând finalizate și anchetatorii vor ști exact ce substanță explozivă au folosit infractorii.

În București, este primul jaf în care hoții aruncă în aer bancomatul.

Potrivit unor surse judiciare, o operațiune asemănătoare, pregătită în urmă cu câteva luni, nu a mai fost pusă în aplicare.

O metodă eficientă de protejare a banilor din automatele bancare ar fi montarea unor dispozitive cu vopsea, care să se declanșeze în cazul unui atac, spune expertul criminolog Dan Antonescu.

Aruncarea in aer a bancomatelor a început în Occident în 2012-2013. Printre grupările reținute de polițiștii din mai multe țări au fost și cele românești, care foloseau gazul pentru a detona aparatele. În martie, anul acesta, spaniolii au prins un grup de români care folosea o substanță extrem de instabilă, numită  „Mama lui Satan”.

Anchetatorii au descoperit că românii au aruncat în aer bancomate din Valencia, Albacete și Cuenca.

De anul trecut, în România au fost atacate 9 ATM-uri. De 6 ori, hoții nu au reușit să fure bani.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite