Imagini de la funeraliile Regelui Mihai I, preluate de presa internaţională

16 decembrie 2017, 22:06

BBC anunță că zeci de mii de români s-au închinat în fața sicriului Regelui, au participat la slujba religioasă sau au aplaudat de-a lungul traseului spre Gara Regală Băneasa cortegiul funerar.

Televiziunea britanică scoate în evidență prezența la București a unor personalități ca fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, sau Prințul moștenitor al Coroanei, Charles, Principe de Wales.

BBC a preluat în direct, în buletinele de știri, imaginile emoționante de la București.

În Spania, funeraliile au fost transmise in direct.

Televiziunea belgiană RTL a relatat despre ceremoniile funerare din România și a reamintit că Regele a fost silit de comuniști să abdice în 1947.

Serbia: „Zeci de mii de români şi-au exprimat respectul faţă de Regele Mihai. Mulţi membri ai familiilor regale, printre ei Prinţul Charles, Regele Carl XVI Gustaf al Suediei şi Regina Silvia, fostul rege al Spaniei, Juan Carlos, și mulţi alţii au luat parte la funeralii”.

Bulgaria: „România şi-a luat adio de la ultimul său Rege, Mihai I. În vârstă de 96 de ani, monarhul a decedat la 5 decembrie în Elveţia şi a fost înmormântat în România”.

Foarte puține entități media din Rusia au reflectat funeraliile. Doar trustul de presă RBK, postul de radio Ecoul Moscovei și Izvestia au relatat despre zecile de mii de români care au ieșit în stradă să își ia rămas bun de la Regele Mihai, a transmis Liviu Iurea.

Associated Press a transmis în direct ceremoniile, postul de televiziune ABC a difuzat reportaje în buletinele de știri.

New York Daily News titrează: “Românii au participat în număr mare la funeraliile Regelui”, iar Christian Science Monitor reamintește că Regele a câștigat de-a lungul întregii sale vieți respectul românilor.

Independent, din Irlanda, o citează pe o româncă participantă la funeralii, care a spus „Regele a fost ultimul exemplu moral pentru români”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite