Imagini dramatice la porțile spitalelor. Locul unei mașini mortuare este imediat luat de o alta la morga celui mai mare spital din județul Mehedinți
18 Octombrie 2021, 18:21 | Știrile TVR

În ultima săptămână, peste 2.000 de români au murit răpuși de COVID. La porțile spitalelor, imaginile sunt dramatice. Familii disperate așteaptă în lacrimi să ridice trupurile celor dragi. În Mehedinţi, 23 de persoane au pierdut lupta cu virusul în ultimele două zile, iar la Spitalul judeţean din Craiova, 9 oameni au murit în 24 de ore. Din cauza numărului mare de morți, și birourile care eliberează certificatele de deces sunt supraaglomerate. Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Imaginile din material au fost surprinse la morga celui mai mare spital din județul Mehedinți. Locul unei mașini mortuare, plecată după ce a preluat un decedat, este imediat luat de o alta.

Nu mai puțin de 23 de trupuri neînsuflețite sunt de predat într-o singură zi.

La Spitalul Judeţean din Craiova, 9 pacienţi au pierdut lupta cu virusul în ultimele 24 de ore. Conducerea unităţii medicale a solicitat o morgă mobilă, pentru a nu supraaglomera morga spitalului.

Și în alte zone din țară situația este dramatică.

Din cauza numărului mare de morți, eliberarea certificatelor de deces se face cu întârziere.

La Serviciul de evidență a persoanelor Ploiești, programul cu publicul a fost redus, după ce 5 din cei 15 angajați s-au infectat cu noul coronavirus.