Imagini zguduitoare cu două fetițe prinse sub ruine: Scoate-mă de sub această dărâmătură, domnule, pe mine și pe sora mea, și voi deveni sclava ta

Fetițele încă prinse sub dărâmături
Fetițele încă prinse sub dărâmături
7 februarie 2023, 22:13

Această filmare îmi rupe sufletul, a postat, pe Twitter, jurnalistul sirian Zuher Almosa. „Scoate-mă de sub această dărâmătură, domnule, pe mine și pe sora mea, și voi deveni sclava ta”, pare a spune, potrivit traducerii, fetița cea mare, care are capul prins sub beton și își ține în brațe sora mai mică.

 

 

Erau blocate sub ruine de 17 ore, când au fost găsite de echipele de salvatori. Au fost filmate de Zuher Almosa în timp ce primii salvatori le țineau de vorbă pe micile sinistrate, pentru a le da energie până la sosirea echipamentelor care le-ar fi scos de acolo.

Postarea a stârnit zeci de comentarii vizavi de rugămintea fetiței, însă ziaristul Zuher Almosa a explicat că în cultura arabă această promisiune „și voi deveni sclava ta” nu se traduce mot-à-mot, ci este exprimarea unei forme de gratitudine.

Cele două surori au fost salvate și duse la un centru medical din nordul Siriei, a închis povestea jurnalistul, care a postat și poza lor „din libertate”:

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite