În 4 octombrie, animalele sunt sărbătorite în întreaga lume. Trebuie să facem mai mult de dragul celor cu care împărţim această planetă!

4 octombrie 2021, 07:39

Se spune că le înțelegea limba și vorbea adesea cu câte un lup, o vulpe sau o căprioară.

Azi este ziua în care animalele trebuie privite ca ființe cu sentimente și trăiri. E ziua în care trebuie să le respectăm și să le creem condiții bune. Este ziua în care trebuie să ne aducem aminte că mai sunt doar 300 de exemplare de tigru siberian în salbaticie, iar tigrul caspic a dispărut.

Este sărbătorită în moduri diferite în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică. Prin creșterea conștientizării și educației, putem crea o lume în care animalele sunt recunoscute ca ființe simțitoare și cărora trebuie să li se acorde o atenție deplină.

(w400) Sfântul F

Tema pentru Ziua mondială a animalelor 2021 este „Păduri şi habitate: susținerea oamenilor și a planetei”.

Ziua este sărbătorită diferit în multe țări din întreaga lume. Mass-media și a telecomunicațiile a făcut ca răspândirea evenimentului să se facă rapid și cu speranța unor rezultate mai bune și a unor schimbări de atitudine.

Ziua mondială a animalelor încearcă să numească un ambasador al Zilei mondiale a animalelor în toate țările lumii. Acești ambasadori au un rol esențial în unirea mișcării pentru bunăstarea animalelor din întreaga lume, îmbrățișând toate animalele și preocupările unice ale fiecăruia și ale tuturor din fiecare țară.

Cu toate acestea, animalele continuă să fie vulnerabile și abuzate de omeni.

În fiecare an, 6,5 milioane de animale de companie intră în adăposturile din SUA și 1,5 milioane dintre acestea mor.

În Japonia peste 330 de balene minke și 100 de milioane de rechini sunt uciși în fiecare an. În plus, peste 90% din habitatele urangutanilor au fost distruse în ultimele două decenii.

Ca fiinţe umane trebuie să facem mai mult de dragul celor cu care împărţim această planetă! De aceea, evenimentele globale precum Ziua mondială a animalelor sunt esențiale în sensibilizarea și educarea oamenilor.

La 30 septembrie 2020, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a declarat că omenirea trebuie să oprească „războiul împotriva naturii”, pentru că acesta deschide calea pentru apariţia unor boli precum COVID-19. Deschizând primul summit al ONU din istorie despre criza biodiversităţii, Guterres a arătat că liderii „trebuie să schimbe cursul şi să transforme relaţia noastră cu lumea naturală”.

La rândul său, naturalistul britanic David Attenborough, în vârstă de 94 de ani, a lansat, tot la 30 septembrie 2020, un apel din partea unor grupuri de protejare a mediului pentru ca lumea să investească 500 de miliarde de dolari anual pentru a opri distrugerea naturii, avertizând că viitorul planetei este în „mare pericol”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite