În București, nicio unitate de învățământ nu a început anul școlar în scenariul verde

14 septembrie 2020, 21:41

Noul an școlar a început altfel: cu părinți, copii și bunici strânși ciorchine pe trotuar, în fața unităților de învățământ. Și fără festivități!

În curtea școlii, așezați pe locuri marcate, la distanță unii de alții, elevii au făcut cunoștință cu cei care le vor călăuzi pașii în următorii 5 ani.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „Printre toate lucrurile pe care pandemia de coronavirus le-a furat, iată încă unul: bucuria aceea de a însoți copilul în prima zi de școală până în clasă și de a-i face câteva fotografii în timp ce stă așezat în bancă pentru prima dată. Da data aceasta, norocoși au fost doar părinții copiilor din clasa pregătitoare, care au primit acord să pășească până în curte„.

Cei mici s-au despărțit cu greu de părinți. Dar, ca și colegii mai mari, au arătat că știu ce au de făcut înainte de a intra în clase: și-au dezinfectat mâinile și le-a fost măsurată temperatura.

La ieșirea de la ore, copiii nu au părut deranjați de mască sau de panourile de plexiglas care îi despart de colegi.

În București, nicio unitate de învățământ nu a început noul an școlar în scenariul verde. În peste 600 se aplică scenariul galben, iar în 29, scenariul roșu.

Școala începe însă cu mai puțini profesori. La nivel național, în jur de 150 de cadre didactice s-au pensionat de teama noului coronavirus. Alte aproape 500 sunt în spital, în carantină sau în concediu medical.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite