În București se adoptă scenariul hibrid la începerea școlii. Respectarea regulilor de protecție, barieră în fața COVID-19

9 septembrie 2020, 20:21

Klaus Iohannis, preşedintele României: „Mă adresez și părinților, care, în mod firesc, sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie: vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că, pentru un timp, școala va fi diferită, dar, dacă vom respecta cu toții regulile, vom depăși cu bine această situație.”

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 146 din Sectorul 5 sunt în acest moment singurii din București care vor învăța exclusiv online, pentru că mai multe cadre didactice s-au infectat.

Toate unitățile de învățământ din țară mai au timp până joi să transmită Inspectoratelor Școlare cum vor funcționa.

În București, cele mai multe vor adopta scenariul hibrid: o parte dintre elevi studiază la școală, restul vor face cursuri online de acasă.

Măsurile de protecție ar trebui să fie deja clare pentru toată lumea.

Specialiștii în securitatea muncii spun că cel mai dificil va fi pentru elevii din ciclul primar.

Profesorii și învățătorii fac și ei planuri pentru săptămâna următoare. Chiar și înjumătățit, numărul de elevi este destul de mare.

Potrivit unui raport Eurostat, România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul mare de elevi alocat unui dascăl.

În timp ce media europeană este de 13,5, unui singur învățător de la noi îi revin în medie 19,5 elevi.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite