În ciuda acuzațiilor de rasism și misoginie, caricatura cu Serena Williams în plină criză de nervi a fost republicată pe prima pagină în The Herald Sun
12 Septembrie 2018, 22:35 (actualizat 12 Septembrie 2018, 22:45)
(actualizat 12 Septembrie 2018, 22:45) | Știrile TVR

Ziarul australian care a publicat caricatura cu Serena Williams în plină criză de nervi la US Open, nu se lasă intimidat. Deși au curs valuri de acuzații de rasism și misoginie, iar autorul caricaturii a primit amenințări cu moartea, the Herald Sun a pus astăzi din nou caricatura, pe prima pagină, ca gest simbolic în favoarea libertății de exprimare.

În desenul lui Mark Knight, cel mai bun caricaturist al Australiei, tenismena, cu o figură descompusă de nervi, sare pe rachetă până o distruge, iar arbitrul îi spune rivalei ei, "N-ai vrea să o lași pe ea să câștige"? Pe teren se vede și o suzetă, aluzie la comportamentul copilăresc al Serenei Williams.

"Uneori mai primeşti o scrisoare de la un cititor supărat.  Acum, mă atacă 80 de milioane" - Mark Knight, caricaturist.

Rasistă și sexistă, consideră zeci de milioane de oameni.

Asta pentru că trăsăturile afro sunt mult îngroșate; un alt argument este că nimeni nu râde niciodată de bărbații care fac crize de nervi pe teren, de exemplu impulsivul tenismen John McEnroe.

"Sunt alături de ea. Dacă ea suferă, sufăr şi eu. Se simte insultată" - Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams.

Caricaturistul primeşte amenințări cu moartea.

A fost nevoit să-și închidă contul de twitter. Acum ceva vreme, o altă caricatură din tenis provoca scandal - în vizor, românca noastră, Simona Halep.

Charlie Hebdo a publicat un desen cu textul "Fier vechi, fier vechi  - O româncă a câștigat la Roland Garros".