În patru localităţi din județul Sibiu va fi obligatorie masca de protecţie în spaţiile publice. Cele mai multe restaurante se închid timp de două săptămâni

Restricții în patru localități sibiene
Restricții în patru localități sibiene
6 octombrie 2020, 16:45

„Începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00, se va institui obligaţia purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a declarat marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu.

Măsurile au fost decise ca urmare a propunerilor făcute de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), care a anunţat că în Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal rata de incidenţă cumulată din ultimele 14 zile este între 1,5 şi 3 la mia de locuitori.

Majoritatea restaurantelor vor fi închise, excepţie fac mall-ul şi marile magazine şi restaurante din lanţuri multinaţionale din localitatea Şelimbăr.

Potrivit sursei citate, se recomandă ca slujbele să fie oficiate în curţile bisericilor şi credincioşii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţa fizică de 2 metri între persoane.

(sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite