În Poiana Brașov a început pregătirea pârtiilor. Transportul schiorilor trebuie regândit pentru a reduce riscul răspândirii virusului
16 Octombrie 2020, 21:23

Sezonul de schi de anul acesta este pus sub semnul întrebării în contextul creșterii galopante a numărului de îmbolnăviri. Și totuși, în Poiana Brașov a început pregătirea pârtiilor. Iar transportul pe cablu trebuie regândit în așa fel încât schiorii să fie în siguranță. Și hotelierii se pregătesc pentru turiști, deși nimeni nu poate ști care va fi situația peste 2 luni.

La fel ca în fiecare an, administratorul domeniului schiabil din Poiana Brașov a început pregătirile obișnuite pentru noul sezon de iarnă.

În două săptămâni vor fi făcute probele la instalațiile de producere a zăpezii artificiale.

Se fac verificări și pregătiri și la instalațiile de transport pe cablu și se caută soluții pentru ca transportul schiorilor să se facă în siguranță cu telecabinele, telescaunele și telegondola.

Pentru a reduce riscul răspândirii virusului la transportul pe cablu, administratorii s-au gândit să reducă la jumătate numărul de persoane care urcă în telescaun. La fel și în telegondolă. În plus, aici geamurile vor sta deschise.

Domeniul schiabil din Poiana Brașov poate fi acoperit cu zăpadă artificială în totalitate, cu condiția ca temperaturile să fie mai mici de minus 5 grade Celsius, timp de mai multe zile la rând.

Și hotelierii își fac planuri.