În prag de iarnă, o tânără care își crește singură copilul și frații se luptă să le asigure căldură și mâncare. Copiii își vând jucăriile ca să poată plăti facturile

29 septembrie 2021, 18:43

Câteva plușuri și niște creioane – este mica „avere” a celor două fetițe. Au expus-o pe trotuar, în speranța că trecătorii vor fi convinși să cumpere. Banii urmau să fie folosiți nu pentru dulciuri sau pentru alte bucurii ale copilăriei, ci pentru plata facturilor.

Sunt însă câteva mii de lei, pe care trebuie să le plătească, facturi restante și la zi. Toate sunt în grija surorii celei mari, Marina. Ea îi crește pe cei 5 frați ai săi, dar și pe fiica ei, în casa lor din Roman.

Locuința este singurul lucru rămas de la tatăl lor. Omul și-a investit toți banii în această casă, cât a muncit în Franța, acolo unde au și trăit cu toții. Tragedia i-a lovit, însă, în urmă cu 2 ani, când bărbatul a murit.

Rămași singuri pe lume, Marina și-a luat obligația să îi crească și au revenit cu toții în țară, sperând că aici le va fi mai bine.

Copiii, dintre care cel mai mic are 6 ani, iar cel mai mare 14 ani, au nevoie de grijă și mâncare în fiecare zi.

Marina încearcă să le asigure așa cum poate de toate: cu banii din alocații, cu ce mai vinde prin piață și cu ce primește de la oamenii cu suflet mare.

În funcție de rezultatul anchetelor sociale, DGASPC Neamţ va hotărî în ce măsură îi poate ajuta pe copii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite