In Republica Moldova a început campania electorală pentru alegerile prezidenţiale

Alegeri vot
Alegeri vot
2 octombrie 2020, 18:10

Ceilalţi şase candidaţi sunt: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat), Violetta Ivanov (Partidul Şor), Octavian Ţîcu (Partidul Unităţii Naţionale) şi Dorin Chirtoacă (Unirea).

Primul tur va avea loc pe 1 noiembrie, iar al doilea pe 15 noiembrie

Ambii candidaţi se vor confrunta pentru a doua oară la urne: în cadrul precedentelor alegeri prezidenţiale din 2016, Igor Dodon a învins-o pe Maia Sandu în turul doi de scrutin, obţinând 52,27% din voturi, iar observatorii anticipează o luptă strânsă între cei doi rivali.

Potrivit legislaţiei în vigoare, în timpul campaniei, candidaţii pentru fotoliul de preşedinte pot face agitaţie electorală în cadrul adunărilor, mitingurilor, întâlnirilor cu alegătorii, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, prin expunerea de afişe electorale sau prin intermediul altor forme de comunicare, relatează Radio Chişinău şi IPN.

Totodată, candidaţii nu pot folosi resursele administrative în campaniile electorale şi nu pot utiliza în scop de publicitate electorală imagini ce reprezintă instituţii de stat sau autorităţi publice, ori organizaţii internaţionale.

În ziua scrutinului prezidenţial nu se admite niciun fel de agitaţie electorală în incinta sau în spaţiul adiacent secţiei de vot.

Republica Moldova, cu 20.160 de cazuri de contaminări cu noul coronavirus, se clasează în prezent pe locul 16 în lume după numărul de cazuri la milion de locuitori.

Comisia Electorală Centrală a anunţat că în ziua alegerilor prezidenţiale vor putea vota şi persoanele care vor prezenta, eventual, semne de boală, pentru ele fiind amenajate cabine speciale în fiecare secţie de vot.

((sursa: Agerpres)

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite