În Sectorul 5 a început vaccinarea anti-COVID la primul centru mobil din Bucureşti. Programul este de luni până vineri, între orele 8.00 – 20.00 și duminică, între orele 8.00 – 18.00.

31 mai 2021, 14:34

Centrul mobil de vaccinare se va afla luni şi marţi în zona Pieţei Ferentari, iar miercuri, joi şi vineri pe platoul de la Academia Militară.

Administrarea vaccinului la acest centru se face fără programare, pe baza actului de identitate şi a chestionarului de triaj, ce poate fi completat anterior şi care poate fi găsit pe www.vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/.

Persoanele imunizate vor fi introduse în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare.

„Sunt oameni care nu se pot deplasa decât pe o distanţă mai scurtă. Este unică această caravană, are toate avizele necesare de la Direcţia de sănătate publică”,
a declarat primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. Potrivit acestuia, caravana va sta în Sectorul 5 atât timp cât va fi nevoie. „Vom merge peste tot. Şi în şcoli şi, în special, în zonele care sunt mai aglomerate”, a precizat primarul.

În centrul mobil de vaccinare se va administra serul produs de compania Pfizer BioNTech şi se vor putea imuniza peste 400 de persoane pe zi. Programul este de luni până vineri între orele 8.00 – 20.00 şi duminică între orele 8.00 – 18.00.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să se vaccineze anti-COVID, centrul va fi amplasat în majoritatea cartierelor din Sectorul 5, inclusiv în zona Rahova sau Aleea Livezilor.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă