În Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai este niciun pat liber pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2

În Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai este niciun pat liber pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2
În Spitalul de Urgență din Sibiu nu mai este niciun pat liber pentru bolnavii infectați cu SARS-CoV-2
10 noiembrie 2020, 15:14

22 dintre cele 52 de paturi noi, disponibile în containerele din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, vor deveni paturi de terapie intensivă, de îndată ce se va monta o nouă stație de oxigen, care a fost achiziționată de spital și urmează să fie montată în cursul acestei săptămâni.

Potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Sibiu, marți, în Spitalul Județean de Urgență Sibiu sunt, în prezent, 177 de paturi pentru bolnavii COVID-19, fără să existe paturi libere. Județul Sibiu are, marți, pentru a doua zi consecutiv, cea mai mare rată de infectare din țară.

„Ne dăm seama că oricât de mult suplimentăm numărul de paturi la Spitalul Județean, nu va fi suficient dacă nu luăm și alte măsuri care să reducă fluxul de pacienți. Pe lângă măsura de a mări capacitatea altor spitale din județ de a oferi suport COVID și măsura de gestionare a cazurilor mai puțin severe de către medicii de familie, avem acum discuții și cu Crucea Roșie pentru servicii de îngrijire la domiciliu în colaborare cu spitalul. Nu aș vrea să neglijăm deloc importanța măsurilor de prevenire a infectărilor, inclusiv în interiorul spitalelor și centrelor rezidențiale. Cel mai sigur mod de a degreva spitalele este să reducem sursele de infectare, iar aici e nevoie de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Numărul în creștere al infectărilor cu noul coronavirus la Sibiu ridică de la o săptămâna la alta noi probleme în privința spațiilor de tratare, dar și de așteptare și triaj la Spitalul Județean Sibiu, principala unitate medicală din județ la care populația apelează pentru testare, tratament și situații de urgență.

Spitalul nu deservește doar pacienții de SARS-COV 2, spre deosebire de primăvara acestui an, când spitalul a fost desemnat de Ministerul Sănătății spital COVID, iar activitatea celorlalte secții a fost fie restrânsă, fie relocată, în prezent majoritatea secțiilor funcționează, tocmai pentru a putea acoperi și alte patologii.

În acest context, mai multe firme au donat spitalului containere cuplate încălzite, pentru fi utilizate pe perioada pandemiei.

Sursa: Mediafax

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite