În spitalul din Botoşani un bebeluș de o lună a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Mama, testată negativ
01 Iunie 2020, 18:49 (actualizat 01 Iunie 2020, 19:29)
(actualizat 01 Iunie 2020, 19:29) | Știrile TVR

Lupta cu noul coronavirus este departe de momentul deznodământului în România. Avem încă 141 de cazuri în ultimele 24 de ore, timp în care România a trecut într-o nouă etapă a relaxării. Chiar dacă avem peste 19 mii de îmbolnăviri, numărul celor externați îl depășește pe al celor nou diagnosticați. În spitalul din Botoşani un bebeluș de o lună a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Nu însă și mama lui, a cărui test a ieșit negativ.

Bebelușul a făcut icter și a fost dus la spital, unde a fost testat și pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv - atât la primul test, cât și la al doilea. Mama acestuia nu este infectată.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, cel mai probabil micuțul a luat virusul de la nişte rude din municipiul Suceava, care au venit în vizită.

Băiatul a fost internat în Secţia de Boli infecţioase - pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati", unde primește tratament.

A fost declanșată o anchetă epidemiologică pentru a se stabili sursa infecţiei. Acesta este cel mai mic pacient cu coronavirus înregistrat în judeţul Botoşani de la începutul pandemiei.