În unele spitale din țară bolnavii așteaptă zeci de minute până intră la consultație. Se formează cozi și uneori nu se respectă distanțarea socială

1 iunie 2020, 19:45

Aceasta este atmosfera aproape în fiecare dimineață, în fața Spitalului CFR din Drobeta-Turnu-Severin. O unitate sanitară mică, unde înainte de pandemia de coronavirus nu erau tratați prea mulți pacienți. Acum, este asaltată de o mulțime de bolnavi, cu diferite afecțiuni, cu trimitere către acest spital.

Alți pacienți, aceleași probleme legate de timpul mare de așteptare. Printre ei, un domn care are nevoie de un consult la chirurgie, dar și un bărbat din Orșova, care nu are unde să-și trateze suferința, după ce spitalul din oraș a fost declarat spital suport COVID.

Reprezentanții unității sanitare recunosc că se confruntă cu multe solicitări în această perioadă, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte mai mult.

Două spitale din Mehedinți, cel din Orșova și din Baia de Arama, au fost transformate în spitale suport COVID. Pacienții care se tratau acolo au fost îndrumați către unități sanitare din Drobeta-Turnu-Severin.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă