Încă 514 școli din România au trecut în scenariul roșu. Numărul unităților de învățământ unde cursurile se fac exclusiv online a depășit 3000
26 Octombrie 2020, 15:55
(actualizat 26 Octombrie 2020, 15:59)

Alte 514 școli au intrat în scenariul roșu, de vineri până luni. Cursurile se desfășoară exclusiv online în 3.014 unități de învățământ.

Conform datelor Ministerului Educației și Cercetării, luni, 9.748 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1, respectiv participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

4.894 de unități de învățământ sunt în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Totodată, 3.014 de unități de învățământ sunt în Scenariul 3, ceea ce implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform MEC, dintre cele 3.014 de unități aflate în această situație, 382 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.632 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.