Încă o amânare pentru podul de la Brăila. Surse TVR: Inaugurarea va avea loc pe 6 iulie în prezența președintelui Iohannis

20 iunie 2023, 17:53

A fost stabilit un nou termen posibil pentru darea în folosință a podului de peste Dunăre de la Brăila. Data anunțată este 6 iulie.

Amânarea nu a fost făcută din cauza unor probleme tehnice la pod sau la drumurile de legătură, ci pentru că, potrivit surselor TVR, la inaugurare dorește să participe și președintele Klaus Iohannis. Este o dată pe care acesta a avansat-o.

Astfel, după cinci ani și jumătate de la încheierea contractului de construire a podului de la Brăila vom putea circula pe el. Podul, care este al treilea ca mărime din Europa, are aproape 2 km lungime, o deschidere de aproximativ 32 de metri și are două benzi de cicrculație pe fiecare sens, dar și pistă de biciclete și o zonă de promenadă pentru pietoni.

Podul trebuia inaugurat în urmă cu aproximativ doi ani, dar din cauza problemelor tehnice și a faptului că CNAIR nu a dat în folosință terenurile către constructor, amânarea s-a făcut pentru decembrie anul trecut. Cum nici până atunci problemele nu s-au rezolvat, de abia acum podul va fi deschis și se va putea circula pe el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă