Încă o escadrilă de F16 pentru România. Discuții cu mai mulți parteneri din NATO care ar putea să ne vândă aparate aflate în uz

7 noiembrie 2020, 22:43

Două avioane F16 modernizate în Portugalia au fost livrate chiar în urmă cu o săptămână. Forțele Aeriene au acum 16 astfel de aparate. Vor mai primi un avion anul viitor și vor avea astfel o escadrilă completă.

Joăo Cravinho, ministrul portughez al Apărării: „Ultimul din cele 5 avioane va fi livrat în aprilie, dar colaborarea va continua până cel puțin în 2023. Vom pregăti personalul român în Portugalia pentru mentenanță, dar și pentru modernizarea acestor avioane de luptă.”

În viitorul apropiat, toate cele 17 avioane ale Forțelor Aeriene vor primi un soft mai performant. Pentru că o singura escadrilă este insuficientă, armata mai vrea să cumpere avioane F-16.

Cum pentru protejarea întregii Românii aviația ar avea nevoie de cel puțin 3 escadrile, Mig-urile 21 Lancer vor fi folosite în continuare. Forțele Aeriene au intenționat să le scoată din uz în urmă cu ani buni, însă demararea cu întârziere a programului F16 nu a mai permis acest lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite