Încă o moarte suspectă. Un personaj-cheie al lui Putin, găsit mort după ce ar fi căzut peste bord dintr-o barcă de mare viteză
13 Septembrie 2022, 12:20 (actualizat 13 Septembrie 2022, 16:33)
(actualizat 13 Septembrie 2022, 16:33) | Știrile TVR

Moartea în weekend a unui director din sectorul energetic rusesc se adaugă la o listă de morți misterioase ale mai multor oameni de afaceri ruși după declanșarea invaziei din Ucraina.

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, care era director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit sâmbătă după ce ar fi căzut dintr-o barcă de mare viteză, în apropierea insulei Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, Rusia, lângă Vladivostock, scrie Newsweek.

Pechorin a lucrat sub conducerea lui Vladimir Putin, scrie publicația rusă Komsomolskaya Pravda, și s-a implicat în modernizarea aviației în estul Rusiei și dezvoltarea resurselor din Arctica în contextul sancțiunilor dure impuse după invazie.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic de Est, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Daily Mail a scris că Pechorin a susținut un discurs în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul parcurs: Logistica unei lumi schimbate”.

CITEȘTE ȘI: Lista directorilor ruși care au murit în condiții suspecte. „Este imposibil să dovedești ceva”

Presa rusă a scris că Pechorin au luat măsuri pentru susținerea transportului aerian de pasageri, modernizarea infrastructurii aeroportuare și construirea de noi piste.

De asemenea, a făcut parte din echipa de dezvoltare a companiei aeriene United Far Eastern Airlines care a fost creată în 2021. „Moartea lui Ivan este o pierdere uriașă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Decesul lui Ivan Pechorin vine după cea a unui fost director general al corporatiei, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care a făcut accident vascular cerebral în februarie.

În 1 septembrie, Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, un magnat al petrolului și fost șef al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la o fereastră de la etajul șase al unui spital din Moscova. Surse neoficiale au susțin că Maganov ar fi fost „bătut” și „aruncat pe fereastră”.