Încă o moarte suspectă. Un personaj-cheie al lui Putin, găsit mort după ce ar fi căzut peste bord dintr-o barcă de mare viteză

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
13 septembrie 2022, 12:20

Ivan Pechorin, în vârstă de 39 de ani, care era director general al Corporației pentru Dezvoltarea Orientului Îndepărtat și a Arcticii, a murit sâmbătă după ce ar fi căzut dintr-o barcă de mare viteză, în apropierea insulei Russky din Marea Japoniei, în regiunea Primorsky, Rusia, lângă Vladivostock, scrie Newsweek.

Pechorin a lucrat sub conducerea lui Vladimir Putin, scrie publicația rusă Komsomolskaya Pravda, și s-a implicat în modernizarea aviației în estul Rusiei și dezvoltarea resurselor din Arctica în contextul sancțiunilor dure impuse după invazie.

Ultima apariție publică a lui Pechorin ar fi avut loc la Forumul Economic de Est, desfășurat între 5 și 8 septembrie la Vladivostok. Daily Mail a scris că Pechorin a susținut un discurs în cadrul unei sesiuni intitulate „Fiecare are propriul parcurs: Logistica unei lumi schimbate”.

CITEȘTE ȘI: Lista directorilor ruși care au murit în condiții suspecte. „Este imposibil să dovedești ceva”

Presa rusă a scris că Pechorin au luat măsuri pentru susținerea transportului aerian de pasageri, modernizarea infrastructurii aeroportuare și construirea de noi piste.

De asemenea, a făcut parte din echipa de dezvoltare a companiei aeriene United Far Eastern Airlines care a fost creată în 2021. „Moartea lui Ivan este o pierdere uriașă pentru prieteni și colegi, o mare pierdere pentru corporație. Transmitem sincere condoleanțe familiei și prietenilor”, se arată într-un comunicat al companiei.

Decesul lui Ivan Pechorin vine după cea a unui fost director general al corporatiei, Igor Nosov, în vârstă de 43 de ani, care a făcut accident vascular cerebral în februarie.

În 1 septembrie, Ravil Maganov, în vârstă de 67 de ani, un magnat al petrolului și fost șef al celei de-a doua companii petroliere din Rusia, Lukoil, ar fi căzut în gol de la o fereastră de la etajul șase al unui spital din Moscova. Surse neoficiale au susțin că Maganov ar fi fost „bătut” și „aruncat pe fereastră”.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite