Încă o noapte de proteste violente la Paris. Francezii demonstrează împotriva legii care majorează vârsta de pensionare
19 Martie 2023, 10:39 (actualizat 19 Martie 2023, 10:53)
(actualizat 19 Martie 2023, 10:53) | Știrile TVR

O nouă noapte cu proteste violente în Franţa. Accesul în Place de la Concorde a fost interzis, aşa că francezii au ieşit pe străzi.

Proteste au fost nu doar în Paris, ci şi în alte mari oraşe din Hexagon. A fost a patra zi consecutiv de proteste violente în timpul cărora au fost incendiate maşini.

Oamenii nu renunţă la contestarea majorării vârstei de pensionare, proiect care riscă să devină lege prin asumarea guvernului.

Sindicatele promit pe 23 martie o zi de mobilizare fără precedent când întreaga Franță va fi în stradă. Tensiunea pe guvern este maximă, iar sindicatele cer retragerea legii de reformare a sistemului de pensii.

Sindicatele cer guvernului să renunțe la reformă, iar autoritatea președintelui Emmanuel Macron este în scădere, așa cum s-a întâmplat și în perioada vestelor galbene.

Luni după-amiaza vor fi discutate cele două moțiuni depuse în Adunarea Națională. Peste 80% dintre francezi nu sunt de acord cu prim-ministrul Elisabeth Borne care a recurs la articolul 49.3 pentru a trece reforma pensiilor.