Bilanț nou al deceselor înregistrate în rândul persoanelor infectate cu COVID 19

24 martie 2020, 21:43

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, „dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.”

Potrivit GCS, al 11-lea și al 12-lea caz de deces al persoanelor infectate cu noul coronavirus (COVID-19) sunt următoarele:

Cazul 11: Femeie, 64 de ani, din județul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Județean Suceava – secția ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Iași, unde a decedat astăzi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) și a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie a.c. în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

Cazul 12: Bărbat, 74 ani, din județul Ialomița, internat la Bacău în Spitalul Comănești, secția ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie a.c. și a fost internat în 22 martie a.c. în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, și insuficiență renală cronică.

Știrea inițială:

Încă trei persoane au murit din cauza coronavirusului, pe teritoriul României, au anunțat, marți seara, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică. Este vorba de trei persoane internate la Spitalul din Suceava, între ele și un bărbat de 59 de ani.

Au fost înregistrate încă 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, numărul deceselor la nivel național ajungând la 11.

Este vorba despre:

– Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

Data deces: 22/03/2020

– Femeie, 80 ani, pacientă în  Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată.

Data deces: 23/03/2020

– Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată

Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.

Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la INSP în această seară.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite