Incendiu la o ambarcațiune a Poliției de Frontieră din Drobeta-Turnu Severin. Trei persoane au fost rănite și transportate la spital pentru îngrijiri medicale

17 mai 2023, 18:37

O explozie puternică i-a speriat pe toți cei care se aflau în port la ora prânzului. Ambarcațiunea nou-nouță abia intra în serviciu și era trasă la cheu pentru recepție.

Pentru că urma să fie trimisă la Sectorul Poliției de Frontieră Giurgiu, polițiștii au vrut să umple rezervorul cu benzină. În timpul acestei operațiuni s-a produs deflagrația, urmată de un incendiu. Cei trei oameni care se aflau pe șalupă, doi polițiști de frontieră și un angajat al firmei care o construise au suferit arsuri. Colegii polițiștilor au venit imediat cu stingătoare și au lichidat incendiul.

Prin telefon,  inspector principal CORINA MORARU, purtător de cuvânt Politia de Frontiera Timisoara: Una dintre ambarcaţiunile din dotarea Poliției de Frontieră, acostată în portul Drobeta-Turnu Severin, a suferit avarii ca urmare a unui incendiu produs la bordul acesteia. Imediat, polițiștii de frontieră au intervenit cu operativitate pentru lichidarea incendiului fiind anunțate și echipajele ISU Drobeta.

ELENA BOLOLOI, purtător de cuvânt Spitalul Municipal Drobeta-Turnu Severin: Pacienții prezintă arsuri de gradul  I și II la nivelul feței și membrelor superioare. Unul din pacienți are arsuri și la nivelul coapsei. Starea generală este bună, unul va rămâne internat pentru câteva ore, iar  doi vor fi externați.

Alertați de martori, pompierii au ajuns repede la fața locului dar paguba era deja produsă si nu exista risc de extindere a focului.

Sg.maj DANIELA ÎNŢELEPTU, purtător de cuvânt, ISU: La locul evenimentului au intervenit 2 echipaje de pompieri de la ISU Severin cu autospeciale si ambulanța SMURD, la sosirea incendiului era lichidat victimele conștiente transportate la UPU.

În urma incendiului, ambarcațiunea ar fi fost distrusă în totalitate. A fost declanșată o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs deflagrația.

––––––––––––––––-

Din primele informații, incendiul a izbucnit în jurul orei prânzului, la o navă rapidă din cadrul Poliției de Frontieră din Drobeta-Turnu Severin.

Incendiul a fost urmat și de o explozie, în urma căreia trei bărbați care se aflau la bordul navei au suferit arsuri. Aceștia au fost răniți și au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri de specialitate. Este vorba despre doi polițiști de frontieră, unul din Drobeta-Turnu Severin, iar un altul din Calafat. Al treilea rănit este un reprezentant care se ocupă cu mentenanța navelor.

Autoritățile au delimitat zona și a fost deschisă o anchetă. Se fac în continuare cercetări. Din datele oferite până în prezent, incendiul ar fi izbucnit în momentul în care se încerca încărcarea navei cu combustibil.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă