Incendiu la o fabrică de mobilă din județul Mureș. O femeie a suferit arsuri și mai multe persoane au avut nevoie de asistență medicală
18 Aprilie 2023, 11:19 (actualizat 18 Aprilie 2023, 18:41)
(actualizat 18 Aprilie 2023, 18:41) | Știrile TVR

Pompierii din Mureș au fost în alertă din cauza unui incendiu la o fabrică de mobilă. Un scurtcircuit la un ventilator a aruncat scântei care au aprins o încăpere plină cu lacuri. O persoană a suferit arsuri ale căilor respiratorii, iar trei au făcut atac de panică. Victimele au fost transportate la spital. Medicii din Mureș au încercat să transfere persoana rănită la un centru specializat în tratarea marilor arși, dar fără succes. Atenţie, unele detalii vă pot afecta emoţional!

Alarma a fost dată la orele dimineții la fabrica de mobilă din localitatea Jabenița. La fața locului au venit echipaje din Reghin și Târgu Mureș care au constatat că flacările au cuprins unul dintre etajele clădirii.

Mai exact, secția de lăcuire a fost învăluită de un fum negru și înecăcios, apoi flăcările au cuprins întreaga încăpere. Recipientele pline cu solvenți au alimentat focul. Cele câteva persoane aflate în interior au inhalat mult fum până au reușit să iasă. Mai multe echipaje au fost trimise la fața locului în satul Jabenița, care se află la 6 km de Reghin.

În incendiu a fost rănită o femeie în vârstă de 62 de ani. Aceasta a suferit arsuri pe 10 la sută din suprafață corporală, inclusiv la nivelul căilor respiratorii.

Celelalte trei persoane, care au suferit atacuri de panică, au fost transportate la Spitalul din Reghin, pentru asistență medicală, apoi externate. Pentru că este un accident de muncă, incidentul este anchetat acum de poliție și de Inspectoratul Muncii. Patronul fabricii nu a dorit să discute cu reprezentanții presei.