Începe Festivalul de Film de la Berlin. România e reprezentată de filmul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer

9 februarie 2017, 21:45

„Ana, mon amour” va fi proiectat la Berlin săptămâna viitoare, vineri seara, cu o zi înainte de ceremonia de premiere. E, de fapt, filmul care închide festivalul. E al patrulea lungmetraj important al lui Călin Peter Netzer după „Maria”, „Medalia de onoare” şi „Poziţia copilului”.

De la relaţiile dintre generaţii, dintre părinţi şi copii din filmele anterioare, Netzer ne arată acum un cuplu de tineri. O poveste despre dependenţă şi intimitate, pentru care actorii s-au pregătit inclusiv prin şedinţe de psihanaliză.

18 pelicule concurează pentru trofeele care va fi acordate pe 18 februarie. Preşedintele juriului e regizorul olandez Paul Verhoeven.

România e abonată la palmares şi la Berlin, nu numai la Cannes. După 1990, am obţinut doi Urşi de aur la scurtmetraj prin Cristi Puiu şi Bogdan Mustaţă, doi Urşi de argint în competiţia principală prin Florin Şerban şi Radu Jude şi trofeul suprem adus de Călin Peter Netzer acum 4 ani.

„Ana, mon amour” e inspirat dintr-un roman semnat de Cezar Paul Bădescu şi va putea fi văzut în cinematografele de la noi din 3 martie.

În afară de prezenţa lui Călin Netzer în competiţia oficială, România mai are la Berlin un stand la piaţa de film, iar câţiva tineri cineaşti au fost selectaţi în programul de workshopuri. Actorul Tudor Istodor a fost invitat în secţiunea Shooting Star.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite