Începe vaccinarea anti-coronavirus în Statele Unite

12 decembrie 2020, 20:29

Vestea vine într-un moment cât se poate de dramatic pentru Statele Unite. De la începutul pandemiei au pierdut lupta cu noul coronavirus peste 300 de mii de oameni. Până azi, vaccinul primise undă verde în 4 țări. În unele, ca Marea Britanie, a început deja campania de imunizare, în altele, în zilele următoare.

Cu o zi înainte să apară autorizația în Statele Unite, președintele Donald Trump a dat semne de nervozitate: Aprobați nenorocitele alea de vaccinuri, acum! a scris el pe contul său de Twitter.

Astăzi însă: Experţii dedicaţi şi independenţi de la Agenţia medicamentului au studiat cu meticulozitate rezultatele testelor, iar serul a trecut pragul de aur al standardelor de siguranţă, spune Trump.

Flacoanele cu primele doze ale serului au plecat deja în toată America și prioritate au cei din linia întâi, apoi seniorii aflați în centrele de îngrijire.

Liderul de la Casa Alba a dat asigurări că toți americanii vor fi vaccinați gratuit.

Vaccinul produs de concernul americano-german a mai fost autorizat în regim de urgență în Mexic și Israel unde au și ajuns primele doze, iar campaniile de imunizare sunt gata să înceapă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite