Incident în sistemul național de transport al gazelor naturale. Sistări neplanificate în Bacău, Buhuși și în 5 comune
07 Octombrie 2021, 20:33 (actualizat 07 Octombrie 2021, 21:02)
(actualizat 07 Octombrie 2021, 21:02) | Știrile TVR

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău a fost înştiinţat că, din cauza unui incident produs în sistemul naţional de transport al gazelor naturale, consumatorii din municipiul Bacău, oraşul Buhuşi şi din comunele Mărgineni, Măgura, Hemeiuş, Traian şi Letea Veche se confruntă cu sistări neplanificate de gaze naturale.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, maiorul Andrei Grecu, a declarat că, potrivit comunicării, alimentarea cu gaze naturale a fost întreruptă pentru toţi utilizatorii din oraşul Buhuşi, până la remedierea acestei situaţii.

Echipe ale Transgaz S.A. şi Delgaz Grid S.A. lucrează pentru remediere. Este preconizată însă o perioadă mai lungă de timp pentru rezolvare.

Autorităţile le recomandă consumatorilor să închidă toate aparatele care folosesc gaze naturale. După reluarea distribuţiei, care se va realiza treptat, consumatorii trebuie să supravegheze modul de ardere a gazelor timp de 30 minute.

În cazul în care simt miros specific, locatarii sunt sfătuiţi să deschidă imediat geamurile pentru a aerisi şi să evite utilizarea iluminatului, a aparatelor electrocasnice şi/sau a surselor cu flacără.

Sursa: Agerpres