Incidente violente în școlile din România. Un profesor din Bacău a fost amenințat cu cuțitul de un elev. Trei adolescenți s-au luat la bătaie în timpul cursurilor, în Adjud
20 Aprilie 2023, 13:22 (actualizat 20 Aprilie 2023, 18:12)
(actualizat 20 Aprilie 2023, 18:12) | Știrile TVR

Un nou incident violent în şcolile din România. Un elev de 15 ani de la liceul cu program sportiv din Bacău a ameninţat un profesor cu un cuţit în timpul orelor. Băiatul provine dintr-un centru de plasament. El a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie cercetat sub control judiciar.

 

Incidentul s-a petrecut în sala de sport a liceului de profil din Bacău, după un antrenament. Elevul ar fi avut o discuţie aprinsă cu profesorul la finalul căreia a scos un briceag din buzunar şi l-a ameninţat. Inclusiv pe cei din jur.

Elevul a părăsit în fugă liceul şi a abandonat briceagul. Alertaţi, poliţiştii l-au prins în scurt timp şi l-au reţinut.

Adolescentul trăieşte încă de când era mic într-un centru al Protecţiei sociale din Bacău. Nu mergea la cursuri decât rar şi rămăsese de mai multe ori repetent, fiind acum în clasa a VII-a.

Un incident similar a avut loc în urmă cu două săptămâni la Colegiul Național Ion Creangă din București.

O profesoară de limba japoneză a fost tăiată în zona gâtului, în timpul orelor, de un elev de 16 ani. Băiatul este acum cercetat pentru tentativă de omor.