Înconjurul lumii într-o maşină de epocă. O româncă şi un german au pornit într-o călătorie care va dura 2 ani
11 Iulie 2019, 20:13

S-au cunoscut acum 12 ani pe un vas de croazieră și au rămas împreună. Așa începe povestea unei românce cu un german, amândoi pasionați de călătorii. Mădălina şi Chris și-au propus să ducă la capăt un proiect ambițios. Au pornit să facă înconjurul lumii, în următorii doi ani, cu o maşină de epocă, fabricată în 1971 şi care are toate piesele originale.

Pe 27 iunie, Mădălina şi Chris au pornit din Toscana într-o călătorie în jurul lumii. Au traversat Elveţia, apoi Austria, Liechtenstein, Slovenia şi Ungaria.

Pe 9 iulie au intrat în România. S-au oprit la Cluj și apoi la Iaşi, oraşul lor de suflet de care s-au îndrăgostit în 2012.

Dorinţa de a călători  i-a adus pe amândoi pe un vas de croazieră. Ea este din Constanţa, el din Germania, dar împreună au luat o decizie îndrăzneaţă. Nimeni nu a mai făcut înconjurul lumii într-o maşină construită acum aproape 50 de ani.

Peste tot pe unde ajung, oamenii vin să le vadă maşina: o bijuterie Porche, considerată o raritate şi pentru colecţionarii înrăiţi de maşini de epocă.

Cei doi temerari îşi vor continuă drumul prin Ucraina şi speră ca peste doi ani să încheie turul planetei.

Şi îşi doresc să revină la Iaşi, pentru că aici se simt ca acasă.