Îndemn la mișcare pentru a atrage atenția asupra faptului că o viață activă ne ține sănătoși

5 octombrie 2020, 11:39

Programul „Promenada inimilor” este un proiect care își propune să încurajeze oamenii de toate vârstele să facă mișcare. A fost inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și adoptat de 10 state din Europa.

În România proiectul a fost implementat în anul 2013 și până la ora actuală 30 de orașe au aderat la el . Ediția din acest an s-a desfășurat în 2 etape. Prima a fost o conferință online unde participanții au putut sta de vorbă cu medici cardiologi și au aflat beneficiile sportului pentru sănătatea inimii.

A urmat cea de-a 2 etapă, o promenadă pe străzile orașului pe un traseu de aproximativ 5 km. 300 de ieșeni de toate vârstele, iubitori de plimbare și-au dat întâlnire la statuia lui Mihai Viteazul din Copou și au plecat în promenada până la Palatul Culturii.

Participanții au dorit astfel să sublinieze importanta cunoașterii factorilor de risc și rolul prevenției pentru o sănătate a inimii, având în vedere că incidenta bolilor cardiovasculare în rândul populației din Romania este foarte mare. „Promenada Inimilor 2020″ s-a desfășurat sub sloganul „Totul pentru Inima Ta!”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Federaţia Solidaritatea Sanitară continuă protestele și a pichetat joi spitalele

Grevă generală în Italia, în Transporturi, Sănătate și Educație