Îndrumător de weekend: Festivalul SoNorO, concert The Mono Jacks și cel mai asteptat eveniment de gaming al toamnei – Game On

Lansare de carte -
Lansare de carte -
2 noiembrie 2017, 19:06

Concert și lansare The Mono Jacks

The Mono Jacks este gata să prezinte publicului cel de-al doilea album de studio. Discul „Ușor distorsionat” va fi lansat printr-un concert pe 3 noiembrie la Fratelli, iar invitați speciali vor fi trupele Grimus și Domino. „Ușor distorsionat” este cel de-al doilea disc full-length The Mono Jacks și primul integral în limba română.

“Piesele de pe album vorbesc despre o realitate, a noastră, a tuturor, pe care de cele mai multe ori însă o privim ușor distorsionat prin lentilele proprii”.

Festivalul SoNoRo

Festivalul SoNoRo se desfășoară până pe 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniată de poezie, video art, fashion design și un quest labirintic în care festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele Festivalului SoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

Classic Unlimited

Pianistul român stabilit în Germania Bogdan Vaida aduce în țară un concept pe care l-a testat deja în Germania și prin care își propune să le arate oamenilor că arta și cultura pot fi descoperite în locurile în care ne trăim viața de zi cu zi. Concertul din București va avea loc sâmbătă, de la ora 19:00, la Cărturești Carusel.

Iris și Trooper la Arenele Romane

Trupa Iris va cânta alături de Trooper în concertul de pe 4 noiembrie de la Arenele Romane. Pe lângă Iris, debutanţii de la Iron Cross se adaugă pe afiş lângă trupe de referinţă ale rock-ului autohton deja anunaţate: Taine, Altar, Gothic, C.A.S.H. şi Chrom Dioxid.

Balkan Taksim  la Clubul Țăranului Român

Cântece din Balcani (Turcia și România) interpretate-n cheie postmodernă. Atmosferă de nuntă suprarealistă. „Halay”-uri cu saz electric distorsionat, hore cu ecou bătute la cobză, arome sonore ale unor localuri îndepărtate, pline de praful tulburat de Meram Express.
Derviși, păcurari și pustnici ascultă muzici vechi din Balcani și Anatolia, în interpretări electrizante coborîte din Carpați. Toți privesc în zare, cu căștile pe urechi. Intrarea este gratuită.

Understanding Design

Două  zile de expoziție, tururi ghidate, discuții și proiecții de filme în care îi vei cunoaște pe unii dintre designerii tăi preferați și vei afla de la ei care sunt procesele din spatele obiectelor de design.

De la viața în sălbăticie la cea de premianți școlari – lansarea cărții „Acasă”, de Radu Ciorniciuc (non-ficțiune) – proiect jurnalistic, artistic și social

Peste jumătate dintre copiii din România (51%) merg la culcare flămânzi, din cauza sărăciei care le limitează dreptul la creștere și dezvoltare fizică normală, arată un studiu realizat de

World Vision România în 2016. Unsprezece dintre ei au crescut izolați de societate, în sălbăticia Parcului Național Văcărești. Acum, își prezintă povestea într-o carte care include fotografii realizate de ei în documentarea propriei tranziții la viața de premianți școlari.

Duminică, 5 noiembrie, echipa proiectului Acasă – The Film lansează cartea „Acasă”, la Muzeul Național de Artă Contemporană din București.

De la ora 19:00, Luiza Vasiliu (Scena9) va modera o discuție cu Ana-Maria Ciobanu (Decât o Revistă), Diana Oncioiu (Dela0.ro) și Radu Ciorniciuc (Casa Jurnalistului) despre modele de intervenție socială și dileme etice și profesionale în propria tranziție a jurnalistului (de la documentare la implicare).

Game ON, cel mai așteptat eveniment de gaming din toamna aceasta

Game ON! are loc în perioada 3-5 noiembrie, la Romexpo, în pavilionul C1 și este destinat în primul rând jocurilor și nu produselor auxiliare.

Astfel, fanii se pot bucura de jocurile preferate din portofoliile partenerilor Activision și Blizzard Entertainment, într-o atmosferă relaxantă și interactivă. În afara gaming-ului recreativ, vor exista și  câteva mini-competiții. În plus, fiecare joc va beneficia de o zonă special amenajată.

Pasionații de gaming vor avea la dispoziție numeroase alte distracții pe parcursul celor 3 zile de eveniment: de la fotografii la boardgames, Cosplay și se vor putea relaxa într-o zonă special amenajată unde pot urmări transmisia de la Blizzcon 2017.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite