Industria auto ia avânt, în plină pandemie
21 Octombrie 2020, 20:25
(actualizat 21 Octombrie 2020, 21:15)

Industria auto dã semne de revenire, în plină criză sanitară. Producţia uzinelor româneşti a crescut spectaculos, cu 55%, în septembrie, faţă de perioda similară a anului trecut. Constructorii auto vor să recupereze, până la sfârşitul anului, pierderile de aproape un miliard de euro de la începutul pandemiei, când activitatea de producţie a fost paralizată.

În primele nouă luni ale anului, pe porțile uzilelor românești au ieșit cu 14% mai puține autoturisme faţă de perioada similară a anului trecut. În septembrie, Dacia a fabricat aproape 37.000 de mașini.

Două modele noi de Logan și Sandero au fost proiectate de ingineri, mai mult prin telemuncă, și urmează să între în producție.

Și constructorul auto Ford a avut o producție în creștere și a fabricat aproape 22.000 de mașini în septembrie. La nivelul întregii industrii auto, creșterea a fost de 55% față de septembrie 2019.

Și la nivel european, piața auto e în ușoară revenire. În septembrie, înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au crescut cu trei procente, faţă de septembrie 2019.