Infecții intraspitalicești la Drobeta-Turnu Severin. Patru pacienți au murit

6 mai 2019, 13:24

Bacteria care a fost descoperită în secţia ATI ar fi una deosebit de agresivă – acinetobacter, aceeaşi care în februarie ar fi provocat decesul unor pacienţi la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta” din Bucureşti.

Trei dintre cei patru pacienţi, care au murit în aprilie în spitalul din Drobeta Turnu Severin, fuseseră infectaţi cu acest germen, iar la cel de-al patrulea a fost confirmată infecţia cu o altă bacterie intraspitalicească, Klebsiella.

Pacienţii, cu vârste între 53 şi 64 de ani, aveau şi alte afecţiuni şi au murit după o perioadă îndelungată de spitalizare.

Sectorul Septic al Secţiei de Terapie Intensivă al Spitalului din Drobeta-Turnu Severin a fost închis de câteva zile pentru dezinfecţie după decesul ultimului pacient, care a survenit la sfârșitul lunii aprilie.

Există suspiciunea că germenii ar fi ajuns prin intermediul aparatelor de ventilaţie, vechi de 20 de ani, care ar putea transmite bacteria de la un pacient la celălalt.

În această perioadă, cazurile grave vor fi redirecţionate către alte spitale.

Ministerului Sănătății anunță că după dezinfecție vor fi luate noi probe în funcție de care va fi sau nu reluată activitatea la secția de ATI.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Legătura surprinzătoare între bacteriile intestinale și bolile oculare devastatoare