Inginerii, căutați în domeniile aerospațial și IT. PoliFEST, târg educațional și de job-uri, la București
01 Aprilie 2017, 16:41 (actualizat 01 Aprilie 2017, 16:50)
(actualizat 01 Aprilie 2017, 16:50) | Știrile TVR

Cine ştie să construiască un roboţel care să joace şah are şanse pentru un loc de muncă bine plătit. Tinerii ingineri sunt la mare căutare, iar pentru ei angajatorii au lansat adevărate campanii de 'vânat creiere'. Şi asta chiar de pe băncile facultăţii. Cei care au amânat momentul angajării o pot face acum, la Târgul educaţional şi de joburi 'PoliFEST' din Capitală.

E un pariu surprinzător, dar care s-a dovedit câştigător. Cine şi-ar fi imaginat că în România se caută talente bine pregătite în domeniul aerospaţial? E nevoie mare de ingineri de software, de telecomunicaţii sau de matematicieni. Cei buni sunt recrutaţi chiar de pe băncile facultăţii, cu promisiuni de salariu mare şi o carieră de succes chiar la Agenţia Spaţială Europeană.

Studenţii Politehnicii au venit la târgul educaţional şi de joburi cu temele făcute. Au vrut să le arate angajatorilor că ştiu deja să facă un robot care să joace şah. Pot controla drone, imprimante 3D şi chiar instalații de complexe.

Nu-i de mirare că startul pentru o carieră de succes în IT porneşte de pe băncile Facultăţii de Automatică. E greu de intrat, însă un student silitor şi talentat are locul de muncă asigurat.

PoliFEST este deschis şi mâine pentru studenţi şi elevi, care pot profita şi de Ziua porţilor deschise la Universitate.