Îngrijiţi de mame de împrumut. De trei luni, la Spitalul Marie Curie niciun copil nu e singur

15 martie 2018, 20:43

Maria nu e bunica Dariei, aşa cum pare la prima vedere. Maria este străinul care a înţeles câtă nevoie de afecţiune are un copil internat în spital, la care nu vine nimeni niciodată.

La 69 de ani, Maria are un băiat, dar încă nu se bucură şi de nepoţi. Aşa că îşi oferă timpul şi braţele unui copil pentru care astfel de momente sunt esenţiale.

Alt salon, altă mamă de împrumut. Pentru un băieţel care de doi ani stă în spital. Are multe suferinţe şi sindrom Down. De o vreme încearcă să i le aline o femeie în vârstă de 71 de ani.

La Marie Curie, programul „Niciun copil singur în spital” funcționează de aproape trei luni.

Voluntarii sunt în principal persoane în vârstă din Sectorul 4, fără probleme medicale, care au urmat un curs de pregătire. Și suplinesc lipsa părinților, care fie nu-și permit să vină în vizite, fie au uitat de copiii lor.

La ora mesei, spre exemplu, imaginea te înduioşează. Saloane în care ambii părinţi sunt lângă copilul lor şi saloane în care medici şi voluntari îi hrănesc pe cei mici.

E dovedit ştiinţific că lipsa afecţiunii, mai ales în primele luni de viaţă, poate lăsa sechele grave.

Copiii cu părinţi se fac repede mai bine, copiii singuri se vindecă mai greu. Efectul terapeutic al afecţiunii este real.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite