INS: Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut cu 11,9% în primele 9 luni

Institutul Național de Statistică - INS
Institutul Național de Statistică - INS
5 noiembrie 2021, 09:46

Astfel, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în primele nouă luni din 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020 a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 11,9%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+17,6%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,8%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,0%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 10,8% datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+17,2%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,7%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,3%).

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2021, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 1,8%, ca urmare a reducerilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-7,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-2,1%). Vânzările de produse nealimentare au crescut cu 1,3%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată, a crescut pe ansamblu, cu 0,2%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun şi la vânzările de produse nealimentare, fiecare cu 0,4%.

Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,4%).

Comparativ cu aceeaşi lună din 2020, în septembrie 2021 volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a înregistrat o creştere pe ansamblu cu 8,5%, datorită majorărilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,0%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+4,4%).

Ca serie ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), a avut un avans pe ansamblu cu 8,4%, datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+10,2%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,6%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+5,0%).

 

 

 

 

sursa agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite