Instanța Supremă respinge contestaţiile condamnaților în dosarul „Ferma Băneasa”

Înalta Curte
Înalta Curte
3 februarie 2021, 12:30

Instanţa supremă a admis o excepţie a procurorilor şi a stabilit că aceste contestaţii în anulare au fost formulate prematur.

„Admite excepţia prematurităţii invocată de procuror. Constată prematur formulate contestaţiile în anulare declarate de contestatorii Truică Remus, Chiriac Theodor, Olteanu Gheorghe, Andronic Dan-Cătălin, Ignatenko (fostă Păvăloiu) Nela, Tal Silberstein, Dima Niculae, Marcovici Marius-Andrei, Dicu Corina-Teodora, Benyamin Steinmetz, Musat Apostol, Delcea Valentin, Mateescu Lucian-Claudiu, Roşu Robert-Mihăiţă, SC RECIPLIA SRL, Jecu Nicolae, Popa Caterina, Gheorghiţă Dragomira, Paul Philippe al României şi SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRLT în cauza ce formează obiectul dosarului nr. 345/64/2016 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală. Definitivă”, se arată în decizia instanţei.

Pe 17 decembrie 2020, omul de afaceri Remus Truică a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la şapte ani închisoare cu executare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei regale de la Băneasa, iar Paul al României a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni închisoare cu executare.

Paul al României a fugit din România înainte de pronunţarea sentinţei, el fiind dat în urmărire internaţională.

Jurnalistul Dan Andronic a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat, el fiind obligat să efectueze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile la Centrul de Asistenţă Integrată Bucureşti sau la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 3.

În acelaşi dosar, israelienii Tal Silberstein şi Benyamin Steinmetz au fost condamnaţi la câte cinci ani închisoare cu executare, aceeaşi pedeapsă primind şi avocatul Robert Roşu.

Acuzaţiile vizează infracţiuni comise în perioada 2006 – 2013 în diferite forme de participare, în interesul obţinerii unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, revendicate fără drept de Paul al României.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite