Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală a înregistrat astăzi cel mai mare număr de internări. O echipă TVR a filmat în pavilionul bolnavilor de COVID-19

3 iunie 2020, 17:40

În Spitalul Marius Nasta erau internați azi 53 de bolnavi, 3 dintre ei, în stare foarte gravă. Asta în condițiile în care capacitatea institutului este de 79 de paturi pentru bolnavii de COVID 19, dintre care 7 la terapie intensivă.

Petra Dumitru este unul din zecile de bolnavi de covid din spital.

Povestea femeii de 55 de ani este însă printre cele mai dramatice. Nu știe unde s-a infectat. A ajuns la institut pe 17 mai și a fost internată cu forma severă. Soțul ei, cardiac, a urmat-o cinci zile mai târziu.

Cel mai mare regret al femeii este că nici măcar nu a putut asista la înmormântarea soțului, care a avut loc în urmă cu 3 zile. Acum se simte bine, însă spune că prima săptămână de boală a fost groznică.

Pănă să ajungă la spital, pacienta nu credea că virusul poate fi așa de periculos. Era convinsă că presa exagerează pentru a ține lumea în case.

De la începutul pandemiei și până acum, cadrele medicale de la Institutul Nasta au tratat în jur de 150 de bolnavi de COVID 19. 90 au fost vindecați și au plecat acasă. Dar 10 au murit.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite