Institutul pentru Studiul Războiului: Rușii au rămas fără rezerviști

Clădire distrusă de război în Izium
Clădire distrusă de război în Izium
16 mai 2022, 09:15

Forțele ruse au abandonat probabil obiectivul de a finaliza o încercuire a unităților ucrainene de la Donețk la Izyum în favoarea confiscării regiunii Lugansk, arată analiza Institutului pentru Studiul Războiului.

Comandamentul militar rus se concentrează cu prioritate pe bătălia de la Severodonețk. Forțele ruse continuă un efort coordonat de a ocupa Severodonețk din nord și sud, ceea ce ar avea ca rezultat o încercuire superficială a trupelor ucrainene decât se așteptau ruşii inițial.

Încercările eșuate ale Rusiei de a traversa râul Siverskyi Doneț în apropiere de Kreminna pot deplasa operațiunile de încercuire ale Rusiei mai spre est, mai aproape de Severodonețk prin Rubijne, mai degrabă, decât să efectueze o încercuire mai largă de-a lungul mai multor axe. Forțele ruse au redus probabil avansurile către Slovyansk de la Izyum, posibil din cauza ritmului lent al operațiunii ofensive de acolo.

Forțele ruse au rămas probabil fără rezerviști pregătiți pentru luptă, forțând comanda militară rusă să reunească soldați din multe regimente diferite. Statul Major ucrainean a raportat că aproximativ 2.500 de rezerviști ruși se antrenează în regiunile Belgorod, Voronej și Rostov pentru a consolida operațiunile ofensive ale Rusiei în Ucraina.

Este puțin probabil ca acel număr de rezerviști să genereze suficientă forță pentru a reumple unitățile rusești care au pierdut până la 20% din personal în unele zone – ca să nu mai vorbim despre grupul tactic de batalion care a fost în mare parte distrus recent în timp ce încerca să traverseze râul Siverskyi Doneț.

Companiile militare private ruse formează unități combinate cu elemente aeropurtate din cauza pierderilor semnificative de forță de muncă.  Denaturarea unităților aeriene de elită cu mercenari este șocantă și ar fi cel mai clar indiciu de până acum că Rusia și-a epuizat rezervele de forță de muncă disponibile pregătite pentru luptă.

Se pare că Brigada de Infanterie Navală a 810-a Gărzi a Rusiei primește personal de la alte unități ale Flotei Mării Negre, inclusiv membri ai echipajului navelor marinei. Este puțin probabil ca unitățile nou formate sau regrupate să fie eficiente în luptă, consideră Institutul pentru Studiul Războiului.

Forțele ruse fortifică probabil așezările ocupate din sudul Ucrainei, ceea ce indică faptul că rușii încearcă să stabilească controlul permanent în regiune. Oficialii ucraineni au raportat că forțele ruse au început să sape șanțuri și să construiască acoperiri de beton în zone nespecificate din Mykolaiv și Oblastul Herson, lângă Melitopol și în vestul Oblast Zaporizhia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite