Întâlnirea Macron – Iohannis, dincolo de treburile de stat. Momente inedite ale vizitei cuplului prezidențial francez la București

25 august 2017, 20:37

Conversaţia dintre gazde şi oaspeţi s-a legat imediat, iar Brigitte Macron şi Carmen Iohannis li s-au alăturat soţilor după un semn discret al preşedintelui Iohannis.

Cei doi preşedinţi s-au mai întâlnit o dată la Bruxelles, iar joi păreau deja prieteni buni.

La Palatul Cotroceni, cuplurile s-au separat. Familia Macron cu o strângere tandră de mână, familia Iohannis discret.

În timp ce bărbaţii erau ocupaţi cu treburi de stat, doamnele au luat masa la unul dintre cele mai rafinate restaurante din oraş. Ce au mâncat a rămas secret. Se ştie însă că restaurantul are în meniu sorbet de castravete cu petale de trandafir şi scăricică de viţel cu sos de afine şi alune caju.

Cele două cupluri s-au reunit la Muzeul Satului. Doamnele au avut ceva dificultăţi cu tocurile pe drumul ca de ţară, neasfaltat.

Printre cei care le-au admirat a fost şi o pisică mai îndrăzneaţă.

Pe aleile muzeului, preşedintele Klaus Iohannis a făcut pe ghidul pentru Emmanuel Macron. Iile au fost un adevărat magnet pentru doamne. Nu tocmai interesaţi, domnii au găsit ceva mai distractiv – un concert de muzică populară.

Surpriza îi aştepta însă la câteva case mai încolo. O muzică specială şi câte o pereche de opinci.

În bătătură la Muzeul Satului, preşedintele Macron a promis că se va întoarce în România.

Înainte de a plecare, cuplul prezidenţial francez a participat la o recepţie la Palatul Cotroceni. Şi dacă pe Carmen Iohannis am văzut-o în a treia toaletă pe ziua de ieri, Brigitte a preferat să rămână în aceeaşi rochie toată ziua.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă