Internarea copiilor fără mame însoțitoare la Spitalul de pediatrie din Brașov a stârnit revolta părinților
29 Mai 2020, 07:54 (actualizat 29 Mai 2020, 07:57)
(actualizat 29 Mai 2020, 07:57) | Știrile TVR

Revoltă a mamelor care au copii internați în Spitalul pentru copii din Brașov. Unitatea medicală a anunțat pe o rețea de socializare că, în perioada pandemiei, a decis să interneze doar copiii bolnavi fără să fie însoțiți de mame. Unele femei au povestit că au fost puse în situația să aleagă între a-și interna copilul singur sau să-l ia acasă. Conducerea spitalului spune că mesajul a fost interpretat greșit.

O mamă care are copilul internat la Spitalul Clinic pentru Copii din Brașov povestește disperată prin ce emoții a trecut la internare și cât de greu a convins cadrele medicale să o lase într-un final în salon.

Și înainte de pandemie, erau situații de acest fel. Acum o jumătate de an, un copil de 3 ani din Brașov, care a fost internat doar o săptămână la Spitalul de Pneumoftiziologie, după ce tatăl lui fusese diagnosticat cu TBC, a fost afectat emoțional după externare. Cu el a fost internată și surioara lui, sugară, care a rămas și ea marcată.

Conducerea Spitalul Clinic pentru Copii din Brașov spune că, din structura aprobată de Ministerul Sănătății, cam un sfert din locurile din saloane sunt pentru mame. Potrivit directorului, din 16 martie, au fost internate aproape 300 de mame la 540 de copii.

În spitalele cu TBC, regulile sunt și mai stricte. Părinții nu au voie să stea cu copiii. Dar există personal care se îngrijește și se joacă cu cei mici.

Într-o petiție online, peste 9000 de părinți au semnat pentru a li se respecta dreptul de a fi internați alături de copii mai mici de 14 ani, un drept care se regăsește în legislația României.