“Introspecții”, expoziție de fotografie la Institutul Cultural Român de la Paris

28 septembrie 2022, 13:06

Anca Szönyi Thomas, Dorin Crețu și Suzana Fântanariu se inspiră din actualitate pentru a transpune emoții și viziuni complexe.

Anca Szönyi Thomas explorează tehnici mixte care au legătură cu fotografia: „Ce mă inspira în general? Orice e legat de lume, de viață, de felul în care se comportă oamenii, de ceea ce ne înconjoară, de pandemie, care ne-a marcat teribil pe noi toți, din toate punctele de vedere. Și, bineînțeles, acest război și diverși «gilets jaunes», albastre sau verzi în Franța sau pe alte meleaguri. Bineînțeles că paradigma s-a schimbat, este un lucru evident”.

Dorin Crețu, pictor multipremiat, expune în galerii franceze de renume și în colecții private: „Am o tema de câțiva ani, tema vegetală și atunci sigur că da, acesta este punctul de pornire și n-am pretenția să fac niște flori, dar ele sunt ca o aluzie, ca o sugestie la formele vegetale și florale”.

Suzana Fântânariu are peste 50 de expoziții personale în România și în străinătate și mai bine de 30 de premii.

Expoziția “Introspecții” face parte din ”Săptămână culturilor străine”. Este organizată de Institutul Cultural Român de la Paris, cu sprijinul Casei de Cultură din Timișoara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite