Ioan Niculae, dat în urmărire pentru o condamnare de 5 ani de închisoare, s-a întors în țară și a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova

19 februarie 2021, 14:25

Ioan Niculae a ajuns în fața jurnaliștilor după trei ore de la aterizarea avionului pe aeroportul Henri Coandă. A venit la prânz, de la Roma, și primul pas a fost triajul epidemiologic.

Ioan Niculae a fost lăsat să ajungă în zona de control pașapoarte, nu a fost așteptat la scara avionului și imediat ce a ajuns în fața ghișeului, polițiștii de frontieră l-au identificat ca fiind o persoană căutată la nivel național, a transmis Marius Popescu, jurnalist TVR.

A fost preluat de polițiști și condus într-o cameră specială, pentru o serie de proceduri obligatorii în cazul persoanelor date în urmărire.

În final, omul de afaceri a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, unde va intra mai întâi în carantină.

Ioan Niculae a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de cumpărare de influență, în formă continuată, instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare de bani. Niculae a mai fost închis timp de 6 luni în Penitenciarul Găești în 2016, condamnat în dosarul „Mită pentru PSD”.

Ioan Niculae, proprietarul echipei de fotbal Astra Giurgiu, care joacă în Liga I, este considerat unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la peste 1 miliard de euro. Niculae este cunoscut și pentru extravaganțele sale: în urmă cu câțiva ani, a plătit 90.000 de dolari pentru vânarea și împăierea unui elefant din Africa de Sud.

Joi, patronul grupului Interagro a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

Iniţial, Ioan Niculae primise la Tribunalul Bucureşti, în noiembrie 2018, o condamnare de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pedeapsă mărită la 5 ani de Curtea de Apel Bucureşti în urma admiterii apelului DNA.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite