Președintele Klaus Iohannis: Dragi români, mergeți să vă vaccinați! De ce trebuie să dăm ascultare unora care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook?
22 Octombrie 2021, 11:11 (actualizat 22 Octombrie 2021, 12:39)
(actualizat 22 Octombrie 2021, 12:39) | Știrile TVR

Klaus Iohannis a lansat de la Bruxelles un nou apel la vaccinare. El a subliniat că nu există altă soluție decât vaccinarea, trebuie să fim serioși și acceptam acest lucru. În toate statele europene pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80-90 la sută, a spus președintele.

Declarații Klaus Iohannis:

  • Știți foarte bine, acasă situația este foarte, foarte, complicată. Am vorbit eu despre o tragedie, despre o catastrofă în domeniu. Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical sunt terminați că lucrează non-stop, locuri la terapie intensivă nu mai sunt disponibile.
  • Am apelat la Mecanismul European de Sprijin și am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene, alții s-au declarat deja dispuși să ne ajute. Este un lucru important și arată în această situație disperată în care suntem că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, ci este un fapt. Le-am mulțumit partenerilor și prietenilor noștri care ne ajută și vin cu locuri la terapie intensivă, cu medicamente, cu aparate de oxigen și așa mai departe, și sar în ajutorul nostru.
  • Însă, noi trebuie să jucăm rolul nostru. Şi aici, repet, foarte clar: nu există altă soluție decât vaccinarea și trebuie să fim serioși și să acceptăm odată și odată acest lucru.
  • Uitați-vă la alții, în vestul Europei. Suntem aici, în Bruxelles. În toate statele din vestul Europei pandemia a fost domolită prin vaccinare. Sunt rate de vaccinare de 80%-90% și au ajuns în ultimele săptămâni puțin oameni la terapie intensivă și în spitale.
  • Noi de ce nu putem așa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați ca să ajungeți la spital și la terapie intensivă? Este fundamental eronat. Soluția este clară, este gratuită, este disponibilă, se numește vaccin.
  • Dragi români, mergeți și vă vaccinați, să nu ajungeți la spital, să nu dați boala mai departe, să terminăm odată cu această pandemie. Până atunci avem sprijin din toate părțile, toți ne ajută, dar să fim serioși, nimeni nu poate să se vaccineze în locul nostru, asta trebuie să o facem noi.