Iohannis: În Parlament am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru. Sunt politicieni care se cațără pe spaimele oamenilor, votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga capital electoral
28 Aprilie 2020, 19:07 (actualizat 28 Aprilie 2020, 19:22)
(actualizat 28 Aprilie 2020, 19:22) | Știrile TVR

"Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contraexemplu mare cât Casa Poporului. Contraexemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această perioadă critică", a subliniat Klaus Iohannis în conferința de presă susținută marți seară la Palatul Cotroceni.

"În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice un festival deplorabil instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză au avut un comportament destul de nociv și cert demagogic",  a adăugat șeful statului.

"Oamenii care au lăsat România fără bani - banii românilor au fost risipiți de guvernele PSD-iste. Acești bani au fost risipiți în loc să fie investiți acolo unde aduceau un câștig pentru toată țara", a continuat președintele.

"Este trist ca după ani și ani de guverne pesediste să ne găsim în situația să facem față unei epidemii groaznice cu vistieria aproape goală, fără rezerve, și tot aceiași pesediști să strige în Parlament că guvernul și președintele nu fac ce trebuie. Este ceva jalnic. Și, în plus, vin aproape zilnic cu inițiative care de care mai populiste. Vor să ofere tot, că, așa-i, nu dau de la ei. Măsuri populiste care este imposibil să fie puse în practică de cineva", a ținut să remarce Klaus Iohannis.

"Aceștia sunt politicienii care se cațără pe spaimele oamenilor și votează legi inaplicabile doar pentru a câștiga capital electoral. Este ceva jalnic".

Președintele a semnalat că au fost gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în acte normative care apasă asupra bugetului public, "care și așa este sub un stres enorm".

"Ok, dăm, de unde să dăm? Putem să dăm doar atât cât este. Iar acești politicieni (...) n-au învățat nimic din greșelile trecutului. Și ei compromit prin acest comportament viitorul întregii națiuni. Ei compromit prin acest comportament populist, demagogic, viitorul generațiilor de români care vor veni după noi și vă spun drept, eu nu voi tolera așa ceva", a conchis Klaus Iohannis.